Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Milano

A A A

În legătură cu creșterea numărului de focare şi de persoane infectate cu virusul Covid-19 (coronavirus)Consulatul General al Republicii Moldova la Milano atenționează cetățenii Republicii Moldova despre necesitatea respectării cu strictețe a indicațiilor

Publicat:Mon, 24/02/2020 - 12:11

În legătură cu creșterea numărului de focare şi de persoane infectate cu virusul Covid-19 (coronavirus) în regiunile de nord ale Republicii Italiene, precum și recomandările autorităților, Consulatul General al Republicii Moldova la Milano atenționează cetățenii Republicii Moldova aflați în Italia (inclusiv celor ce se află în tranzit) despre necesitatea respectării cu strictețe a indicațiilor referitoare la situația epidemiologică de moment.

Ministerul italian al Sănătății a pus la dispoziție, pe portalul dedicat (http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/homeNuovoCoronavirus.jsp), lista de întrebări și răspunsuri, sfaturi pentru călători și recomandări pentru a diminua riscul de expunere sau de transmitere a virusului. De asemenea, cetățenii pot apela non-stop numărul verde 1500, la care se furnizează informații în limbile italiană, engleză și chineză.

Astfel, persoanele sunt rugate să se abțină de la călătorii, frecventarea locurilor publice, să iasă din casă doar în cazurile de strictă necesitate, precum şi să întreprindă acțiunile necesare referitoare la igienă şi dezinfecție. Totodată, întru evitarea aglomerațiilor şi supunerii riscurilor de infecții, pe perioadă respectivă, serviciile Consulatelor vor fi limitate, conaționalii sunt rugați să se adreseze după servicii consulare la Consulatele din Milano și Padova doar pentru cazurile de urgență şi situații excepționale.

Cetățenii se confruntă cu situații de urgență sau excepțională, sun rugați să telefoneze prealabil la numerele de urgență ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare din Italia:

  • Ambasadei Republicii Moldova la Roma: +39 3294421091;

  • Consulatul General la Milano +393206108989

  • Consulatul la Padova: +393805905331.