Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Milano

A A A

Reluarea prestării serviciilor consulare!!!

Publicat:Tue, 05/05/2020 - 11:57

Aducem la cunoștință că începând cu 05 mai 2020, Consulatul general al RM la Milano își reia activitatea privind prestarea serviciilor consulare publicului.

Totodată, luînd în considerare că suntem în perioada în care urmează să respectăm cu strictețe normele de securitate și măsurile de protecție sanitară, comunicăm despre lansarea unui serviciu nou de programare online pentru serviciile consulare, cel puțin pe perioada pandemiei.

Cum să Vă programați?

Accesînd următorul link:

Care sunt beneficiile programării pentru Dvs?:

  • gestionarea timpului personal al dvs. și evitarea cozilor de așteptare.
  • recepționarea confirmării programării pe e-mail, pentru a justifica deplasarea Dvs. spre oficiul consular.
  • serviciu consular în termen restrâns, 15-30 minute.
  • siguranță și securitate sanitară, prin evitarea aglomerațiilor de oameni.

Ce acte trebuie să pregătiți pentru fiecare tip de serviciu consular, care sunt costurile și multe alte răspunsuri la întrebările Dvs., le găsiți la rubrica F.A.Q:

Atenție!

În incinta sediului Consulatului vor fi admiși doar persoanele programate și care trebuie să beneficieze de servicii consulare, cu purtarea obligatorie a măștilor de protecție. Persoanele care însoțesc solicitanții serviciilor consulare nu vor avea acces în sediul oficiului consular. De asemenea, recomandăm cetățenilor respectarea cerințelor autorităților italiene vis-a-vis de deplasările pe teritoriul Italiei.

Totodată, reamintim cetățenilor și despre posibilitatea de a beneficia de majoritatea serviciilor consulare prin poștă, fără a Vă deplasa la sediul consulatului.

Detalii găsiți aici: