Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Consulatul General al Republicii Moldova la Milano

A A A

Servicii Consulare prin poștă

Serviciile Consulare care pot fi prestate prin poștă.

În scopul facilitării accesului cetățenilor la serviciile consulare și evitarea deplasărilor către Consulatul General al Republicii Moldova din Milano, comunicăm despre posibilitatea solicitării unor servicii prin poștă, care sunt enumerate mai jos.

Astfel, selectând serviciul de care aveți nevoie, veți încărca documentul în PDF cu instrucțiuni clare, în care va fi explicat în detalii pașii care trebuie parcurși pentru solicitarea și ulterior recepționarea documentului la domiciliu (termenii, costurile și actele necesare sunt indicate la fiecare tip de serviciu).

Pentru a asigura calitatea livrării actelor dus-întors, Consulatul RM la Milano a contractat compania de curierat poștal rapid DHL, fiind pusă la dispoziție și platforma online pentru trimitere/recepționare a actelor în mod simplificat.

Odată ce ați pregătit dosarul pentru solicitarea serviciului consular, expediați plicul conform următoarelor instrucțiuni:

  1. accesați link-ul serviciului DHL creat pentru Consulatul General al RM la Milano:  

https://it.return.dhl24.com/consulate-of-moldavia/create

  1. introduceți adresa Dvs. exactă și datele de contact
  2. achitați online serviciul DHL pentru livrarea dus-întors a actelor Dvs.
  3. plasați cererile/dosarul Dvs. în original într-un plic (în interiorul pachetului puneți obligatoriu lettera di vettura DHL per ritorno)și transmiteți curierului DHL
  4. odată perfectate, actele vor fi livrate prin curierul DHL către domiciliul Dvs. fiind clasificate ca documente diplomatice.

NB: Cetățeanul care solicită mai multe acte personale, poate expedia dosarele cu singur pachet DHL preplătit dus-întors.

 

Conversiunea permiselor de conducere
Solicitare Titlu de Călătorie
Declarație consulară essate generalità/stessa persona, lipsă venituri sau imobile din Republica Moldova, sau alte certificări în conformitate cu legislația Republicii Moldova și a Republicii Italiene.
Solicitare cazier judiciar